.

Nyttig å vite før du reiser

Vi har lang erfraring fra reiselivet. Har du noen spørsmål, så ikke nøl med å ta kontakt.

Pass

Passet er eneste gyldige legitimasjon for norske statsborgere på reise i utlandet. Derfor må du ha med pass også på reiser innen schengenområdet. For de fleste land utenfor Schengen må passet være gyldig i seks måneder etter hjemkomst. Ødelagte pass er ugyldige.

.

Visum

Det er ditt ansvar å sørge for at du har gyldig visum. Reisearrangør og flyselskap kan nekte deg å reise
uten gyldig visum.
Pass og visumregler kan endres på kort varsel. Oppdaterte visumregler og reiseråd for de enkelte land finnes på Utenriksdepartementets landsider, www.landsider.no. Her ligger også UDs brosjyre med tips og råd til reisen

Helse/vaksine

Vaksiner Vaksinering bør gjøres i god tid før avreisen. Folkehelseinstituttet anbefaler at alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne bør ta oppfriskningsvaksiner hvert 10. år. Folkehelseinstituttet melder at det er viktig før reisen å være vaksinert mot meslinger, kusma og røde hunder, spesielt om du skal reise til land i Vest-Europa hvor disse sykdommene er vanligere enn i Norge.

.

Reiseforsikring

Vi anbefaler en helårs reiseforsikring. Ønsker du en enkelt forsikring spør oss gjerne om et tilbud.

EØS-kortet er også bra å ha med, Det gjelder reiser innen EØS-området og Sveits. Her får du dekket helseutgifter på linje med landets egne innbyggere, men ikke ekstrautgifter til hjemreise om du blir syk eller utsatt for en ulykke.

Del gjerne siden vår på sosiale medier